Rafael Hellsten: Vorsasa syksy 1997 [Alkuun ] [oikeusjutut] [matkakertomukset 2000-luvulta] [matkakertomukset 1900-luvulta] [verojutut] [Taxation in Finland]
08.08.1997

Vorsasa syksy 1997

Turistinähtävyys

Forssan läpi bussi on kuljettanut minua varmasti satoja kertoja, joten tunnetuin nähtävyys ao. kaupungissa on linja-autoaseman kahvila. Nyt olen jo ehtinyt käymään hiukan sivummallakin ja nähdä viehättäviä kujia ja joenrantaa. Olisi pitänyt joskus aikaisemminkin hypätä bussista pois ja jatkaa vaikka seuraavalla.

Vihdoinkin

Olen eräänlainen projektinvetäjä. Vihdoinkin saan jättää hetkeksi Internetit, WWW:t, viestintäasiat taustoineen ja ehkä teknologioineen. Eikä tarvitse miettiä opetusopillisia ja pedagogisia kysymyksiä.
Vaihteeksi noin parin vuoden jälkeen hermo lepää: ajattelun ja työn kohteena ovat puhtaat ATK-asiat. Tavoitteet ovat selkeät sekä keinot.
Mutta katsotaanpa taas myöhemmin syksyllä tilannetta. Varmasti alkaa kaivata hieman monipuolisempaa ajateltavaa.

Irti verkosta

Ajattelin jopa hetken jättää sähköpostinkin käyttämättä, mutta se lienee jo liian tarpeellinen.

08.08.1997
27.02.2006

HÄMÄLÄINEN JÄRVISEUDUN KESÄSSÄ 2005

Tuleva Lappajärveläinen (?) Kivitippu -hotellissa 2005

Olin Lappajärvellä elokuun toisella viikolla. En ollut pelkkä turisti, vaan minulla oli työhaastattelu tiistaina iltapäivällä. Yövyin Kivitipussa, josta lähdin jo hyvissä ajoin ajelemaan kohti Lappajärven keskustaa. On mukava ensin vähän tutustua mahdolliseen tulevaan kotiseutuunsa ja vasta sen jälkeen ”olla edukseen” haastattelussa. Ehdin nauttimaan Kievarissa kahvit. Ajelin myös kylänraitilla ja kartoitin kauppojen ja palvelujen sijaintia ja yleistä tunnelmaa. Hain myös Järviseudun toimituksesta muutaman näytenumeron saadakseni tietoja paikkakunnasta.

Pohjanmaan suuri järvi

Haastattelu meni hyvin. Elokuu oli jo siis pitkällä ja ajattelin, että mikä olisi paras tapa nauttia mahdollisesti viimeisestä hellepäivästä (illallahan oli jo kova myrsky Helsingin seudulla kisojen aikaan) ja miten saisi jäämään mieleensä jotain muistoja Lappajärvestä. Siinähän se on ratkaisu: Järviseutu, Lappajärvi. Katsoessani karttaa huomasin, että Pohjanmaalla ei ole kovin runsaasti järviä. Ajattelin, että olisi mukava tulla Pohjanmaalle asumaan, vieläpä sen isoimman järven rantamille.

Lappajärven aallot ja paluumatka

Järvestä jäänee virkistävin muisto, jos sinne pulahtaa helteisenä kesäpäivänä uimaan. Ajoin takaisin hotellille ja menin sen hienoon hiekkarantaan ja kävin uimassa. Vesi oli juuri sopivan virkistävää, mutta tuuli teki aikamoisia aaltoja ja enteili jo saman päivän illaksi myrskyjä. Mutta pääasia oli, että vielä viimeisenä hellepäivänä ehdin nauttimaan kesäisestä lämmöstä ja järven vedestä. Virkistävän uintiretkeni jälkeen ajelin vielä toisen kerran keskustaan ja sieltä Kärnän saareen aivan etelärantaan. Sitten lähdin muutaman tunnin ajomatkalle takaisin päin itäistä reittiä Vimpeli, Lehtimäki, Ähtäri, Virrat ja Tampere. Illalla muutaman kahvitauon jälkeen juuri ennen pimeän tuloa olin lapsuuteni kotikylässä Iittalassa. Se sijaitseeTampereelta vielä etelään päin ja siellä on molemmin puolin isot järvet. Ehkä kiintymykseni järvimaisemiin on lähtöisin jo sieltä.

Jälkikirjoitus

Kertomukseni päivä ei kuitenkaan ollut aivan viimeinen hellepäivä. Hyvin lämmintä (24 astetta) oli vielä torstaina 25. päivä elokuuta ainakin Hämeessä. Silloin olin kotijärveni rannassa aikomuksenani mennä uimaan. Tein kuitenkin ”virheen” ja mittasin mittarilla veden lämpötilan: tyydyinkin kastelemaan varpaat ja ajattelin, että olkoon sitten Lappajärven uintireissu tämän kesän viimeinen. Hakemaani työtä en tällä kertaa saanut, mutta matkasta jäi mukavan kesäiset muistot. Hyvää jatkoa Lappäjärvelle ja koko seutukunnalle
toivoo rehtoriehdokas Rafael Hellsten, Tampere