[Alkuun ] [oikeusjutut] [matkakertomukset 2000-luvulta] [matkakertomukset 1900-luvulta] [verojutut] [Taxation in Finland]
15.06.2001

"Hämeenlinnassa on jotain parhaansa karkoittavaa"
"Sieltä on pakko päästä pois"

Hämeen Sanomat perjantai 15.06.2001

Hämeen Sanomissa oli noin puolen sivun juttu Hämeenlinnasta. Olin käymässä Valkeakoskella Pirkanmaan talousalueella. Itse jutun aihetta en muista tarkemmin, otin vain muistiin seuraavan kolmen henkilön "lausunnot".

1) Veltto Virtanen:
"Ahdassydäminen kaupunki"

"Hyvät ihmiset on ajettu pois HML:sta VV sanoo ja viittaa ainakin Erno Paasilinnaan. HML:ssa on jotain parhaansa karkoittavaa... pitäisi löytää historiansa syvä sydän."

Ehkä yleensä pienet paikkakunnat voivat olla tuollaisia. Toisaalta olen usein miettinyt, että noin 40 000 asukkaan kaupunki Suomen oloissa ei enää ole aivan pieni kaupunki väestömäärältään. Kuitenkin kuulee pienuudesta ja nurkkakuntaisuudesta kertovia kommentteja.

2) Perttu Pesä, näyttelijä:
"Yksinäisyyden tunne oli liian voimakas kaupungissa, jonka kadut tyhjenivät klo 18.00"
Tästä ilmiöstä kirjoitin itsekin syksyllä 1997 vähän ennen Helsinkiin muuttoa. Kai talvi-iltoina pienet kaupungit ovat muuallakin hiljaisia, mutta jos se Hämeenlinnassa korostuu aivan erityisesti.

3) Vexi Salmi:
Keksi jotain hyvää Hämeenlinnasta. VS sanoi lopulta (mietti pitkään): "Sieltä on pakko päästä pois"

Eli ne, jotka jäävät Hämeenlinnaan ovat varmaan onnellisia ja ne jotka pääsevät pois ovat myös. Tuo poispääseminen, sen pakkko saattaa antaa motiivin toimia monelle nuorelle (miksei vanhemmallekin). Se on toisaalta pikkupaikkakuntien siunaus: Antavat motiivin, ellei suorastaan pakon pyrkiä pois ja eteenpäin.

Enemmän Vexistä ja kumppaneista

15.06.2001
[Takaisin kirjoituksiin ] [Aivan alkuun]