[Alkuun ] [oikeusjutut] [matkakertomukset 2000-luku] [matkakertomukset 1900-luvulta] [verojutut] [Taxation in Finland]

“backgif” takaisin

19.04.1997

Maatalous alas

Jokioinen

Käydessäni (siis keskiviikkona 26.03. viimeksi) Jokioisilla tulee aina mieleen Siipikarjaliitto, jonka toimisto on ko. kunnassa. Samoin siellä on Maatalouden tutkimuskeskus, jossa varsinainen asiani oli, korjaan kyseessä oli Agropolis Oy. Pistäydyin Siipikarjaliitossa jo 19.02. katsomassa entisiä asiakkaitani.

Maatalouden kohtalo

Vaikka itse en omaa varsinaista agraaritaustaa, aina Jokioisilla alkaa ajatella nykyään maataloutemme tulevaisuutta. Onko se EU ja maatalouden alasajo tapahtumassa toden teolla. Eikö omavaraisuus olisi säilytettävä. Mutta toisaalta "kunnon" ruoan ystävänä en ollenkaan pane pahakseni kananmunien ja lihan halpenemista. Olisipa ollut vastaavat hinnat kaikkein köyhimpinä aikoina, olisi ainakin saanut syödäkseen.

Kevättäkö?

Lähtiessäni Jokioisilta alkoi räntäsade pääsiäisen kunniaksi, mitäpä muutakaan. Ja suuret joukot taas lähtevät ajamaan pitkät matkat ruuhkiin. Onneksi on aina tähän asti voinut antaa pidemmät matkat ammattilaisten huoleksi. (tarkistus 23.09.2016, kuten kerrottu itsekin ajelin sitten 2014 bussia, ei se yksi vuosi tosin ammattilaista tee ;-))
19.04.1997
Jälkikirjoitus 23.09. 2016 Ruoka on kai nyt taas pikkuhiljaa kallistunut ja eikös ruoan hinta ole jo riippuvainen enemmänkin maailmanmarkkinoista kuin pienistä EU:n liittymistä. Maatalouden tukiaisia on aina vastustettu, mutta miksi ihmeessä ne hallitaan EU:n kautta. Eikös mekin oltaisi osattu vuosikymmenten kokemuksella omien tukiaisten jako. Nyt keväämmällähän sattui viivästyksiä, kun piti koordinoida EU: ja kansallisten tukien jakoa ja sitten oli kai teknisiä maksatusongelmia.
Tähän sopii Timo Soinin lausuma: "Missä EU, siellä ongelma".

Toisaalta on ehkä ymmärrettävää hilavitkuttimien vapaa liikkuvuus, mutta eikö se oma itse tehty ruoka olisi lähinnä omaa suuta.