[Alkuun ] [oikeusjutut] [matkakertomukset 2000-luku] [matkakertomukset 1900-luvulta] [verojutut] [Taxation in Finland]
takaisin

21.09.2016 Näköjään kirje on kirjoitettu kouluttajalleni kurssilla, jonka aiheena oli asiantuntijapalveluiden myynti. On kai ollut puhetta kuuluisista Riitoista ja Hilary Clintonin urasta. Nyt syksyllä (2016) Hilaryn ura saanee huipennuksen.

Kirje heinäkuussa 1996

Tässä on kirje sinulle Riitta. Joku voi ajatella, että tämä on jollekin tunnetulle julkisuuden Riitalle, esim. Uosukaiselle tai Väisäselle. Näinhän ei kuitenkaan ole. Mutta ethän sinäkään aivan matalalla profiililla kai ole toiminut. Kirjeen lopussa on kuitenkin viitteitä em. Riittojen esiintymisestä verkossa. Samoin ajankohtaisuuden (vierailu, silloin kun viimeksi tapasimme) vuoksi on pari viitettä myös Hilary:n esiintymisestä verkossa.

Viimeksi

Niin hei!

Myrsky
Näimme viimeksi hieman myrkyisissä merkeissä. Mehän emme myrskyä aiheuttaneet, vaan Baltiasta (muistaakseni) pääkaupunkiseudulle tullut lämmin ilmamassa, joka teki toissaviikon tiistaina 09.07.1996 aikamoisen sateen Helsingissä. Se häiritsi Hilarynkin tuloa maahamme. Kun erosimme, kuuro alkoi. Ehdin kuitenkin suojaan entisen UMP:n toimitalon katoksen alle Mikonkadulla.
Vesi nousi reilusti yli jalkakäytävän reunan ja varsinkin bussit toivat mieleen järvellä liikkuvat veneet. Niiden nostattamat aallot tulivat melkein katoksenkin reunan yli.

Trooppinen ilmasto
Saman katoksen alle oli tullut myös Finlandia -talossa psykologikonferenssissa (erityisalaa en muista) oleva puolalainen nainen. No, enhän rninä malttanut olla sanomatta, että meillä on nyt kesä parhaimmillaan, kuten näkyy. Varmaankin eteläänpäin lähtee tarinaa Suomesta, jossa on trooppinen sadekausi arktisen talven vastapainona. Se arktisuushan lienee ollut tunnettu klisee maailmalla jo vuosikymmeniä.
Kun kuuro hiukan hellitti, kysyin paikallisilta, eivätkö heidän viemärinsä vedä. No, he vastasivat, että toki ne toimivat, mutta jos vettä tulee siihen tahtiin kuin sitä tuli, sitä ei vedä hetkessä mikään viemäri. En lukenut lehdistä millimetrilukemia, mutta eiköhän sitä siis tullut.
Matka kotikaupunkiin
Hieman kiertelin sateen jälkeisessä kaupungissa ennenkuin lähdin junalla tänne entiseen pääkaupunkiin sulattelemaan kahden päivän antia. Myös junamatkalla näkyi kuuron jälkeen muutamin paikoin radanvarren ojissa (olivat jo toisaalta jokia) vettä todella paljon. Junan kulku myös hidastui paikoin. En muista aivan tarkkaan miksi, mutta muistaakseni selityksenä oli automaattinen kulunvalvonta, joka rajoitti/pakotti nopeuden alhaiseksi kosteuden vuoksi.

Nyt

Olen nyt Turussa ja oman opetuksen päätyttyä ehdin paneutua tarkemmin "täkyihisi". (Mainio sanonta muuten).

Uutta

Tämän kirjeen lisäksi laitan myös luettavaksi varsinaisia uutuussivuja. Niissä taas on tarinaa asiasta ja asian vierestä, mutta tuoretta kuitenkin. Lukenet nekin tässä samalla.

Myyntipuhe

Hei, eikö olisi mukavampi, jos tämä kirje olisi privaatti eli, jos tämä tulisi luettavaksi vain omaan postilaatikkoosi. No toisaalta onhan varmasti tarkka kontrolli, siitä mitä kirjoittaa. Ja ennenkaikkea: Eikö olisi kätevää painaa heti lukemisen jälkeen jotain näppäintä ja kirjoittaa vastaus.
Voit kyllä yrittää lähettää vastauksen (henk. koht) myös yhteystietosivuni kautta:

21.09.2016, Ilmeisesti on kokeilussa jonkinlainen lomaketekniikka. 21.09.2016, kommentti loppuu

lähetä
Tiettyjen teknisten olosuhteiden vallitessa se voi onnistuakin.

Kesän jatkoa, nyt kun se sitten vihdoin alkoi, ainakin hetkeksi. Nähdään !

terv Rafu

Viitteet:
21.09.2016, aha eikö Hilaryllä ollut vielä 1996 kotisivua, me taidettiin olla Suomessa hetken hyvinkin edellä koko maailmassa Internetin alkuvaiheen sovellutuksissa, siis sähköposti, netinkäyttö ja yleensä ATK:ssa kuten pankkipalveluissa. Ei keksitty Googlea, mutta miljoonavirtoja alkoi pikkuhiljaa jo tulla Nokiasta, sekin meni sitten menojaan. 21.09.2016, kommentti loppuu

En löytänyt verkosta varsinaista Hilaryn kotisivua. Toki hän muuten esiintyy monilla sivuilla. Laitan tähän vain linkin hänen opiskeluaikaiseen valokuvaan ja erääseen artikkkeliin.
Hilary Clinton in Highschool (a photo)
Niin ne vuodet vierivät.
Clinton stands behind Hilary

Riitta Uosukaisen haastattelu koulutuspolitiikasta, kiinnostanee meitä (siis sinua ja minua) kumpaakin, vaikka onkin jo joulukuulta 1994.
Haastattelu suomeksi
Haastattelu englanniksi
Opetusministeri Riitta Uosukainen uusien jokamiehen tietokoneajokorttien jakotilaisuudessa Helsingissä 19.1.1994 . Tämä tietenkin kiinnostaa minua aivan erityisesti. Siis ensimmäiset ATK -ajokortit jaettiin reilu 2 vuotta sitten.

Riitta Väisäsestäkin löytyy lyhyt maininta MTV3:n sivuilta:
Ohjelmia

takaisin

25.07.1996, 02.00, TKU