Tulevaisuuden visiot

Finlandia -talossa oli Facidata -tapahtumassa 23.10.1996 Petteri Järvisen esitys tulevaisuuden visioista sekä muisteltiin menneitä ennustuksia. PJ esitti lopuksi ennustuksen, että siirrymme yllättävän nopeasti tietoyhteiskunnasta virtuaaliyhteiskuntaan.
En jaksa uskoa tällaiseen kehityskulkuun. Joskus WWW -palveluita mainostettiin siten, että sieltä löytää esimerkiksi Louvren taideaarteita. Kuinka kummassa paraskaan virtuaaliesitys voisi korvata matkaa täältä Suomesta Pariisiin, kävelyä kohtuullisen matkan päästä museoon ja siellä liikkumista "ilmapiirin" haistelua itse paikan päällä (arvokkaita teoksiahan ei voi koskettaa, mutta periaatteessa kuitenkin pääsee muutaman askelen päähän). Ja mikä parasta, jos on hyvää seuraa vielä mukana, matkan muistaa loppuelämänsä.

Maksaahan em. kokemus, mutta vaatiihan virtuaalisuuskin laitteita ja jonkinasteista perehtyneisyyttä ja aikaa.

Kevään haju

Niin, miten ihmeessä saadaan virtuaalitodellisuuteen juuri sulaneen lumen tuoksu ja jonkinlainen kevät-illan valoisuus ja mahdollinen sumuinen tunnelma. Ja tällaiset elämyksethän eivät maksa mitään.

Jälkikirjoitus 23.09. 2016 Niin, ei ole kevään haju muuttanut vielä verkkoon saatavaksi ”hymio”, ja netistä haettaneen enemmän kai hömppää kuin Louvren maalauksia.
“backgif” takaisin
30.10.1996