19.04.1997

Turku ja kulttuuria

Turun Casino -teatteri tarjosi sunnuntai-iltana 09.02. Jekyll ja Hyde -teemaan uuden näkökulman. Elokuvan nimi oli Maria Pfeiferr ja kertoi Hyde/Jekyllin tarinan naispalvelijan näkökulmasta. No olihan se 25 mk:n hintaan nähden aivan katsottava.

Vorsasa ( lue Forssassa) on tarvittu halkoa

Eräs esi-isäni tuli erään toisen sukulaiseni kanssa Forssaan ja jonkin aikaa käveltyään hän otti koivuhalon jostakin pinosta. (Siis puulämmityksen aikaa). Toisen ihmetellessä moista hän tokaisi: "On sitä ennenkin tarvittu Vorsasa, sano".
No, jospa jälkipolven edustaja pärjäisi ilman kättä pidempää, siltä ainakin näytti Forssassa käydessäni. Keskusteluja ei tarvinnut säestää haloilla, mutta kyllä joskus tuntuu, että tässä jälki-tsaristisessa byrokratia -yhteiskunnassa olisi halolla, etten sanoisi kirveellä töitä.

Tekniikka pettää/ 100 000 km

Maanantaina 10.02. matka Forssasta Hämeenlinnaan katkesi kesken: bussiin tuli jokin vika. Moottori savutti, mikä lie ollut vikana. Todella harvoin sattuu haavereita busseille. Laskin tässä matkanneeni pitkän matkan busseilla noin 100 000 km. Kaksi kertaa on puhjennut takapyörästä kumi ja kerran Hämeessä paikallisyhtiön muutaman päivän käytössä ollut bussi teki tenän joskus 80 -luvun puolivälissä. Mitäpä siinä muuta, mutta silloin sattui olemaan treffeille kiire.
Nyt matka pääsi jatkumaan lähes välittömästi. Paikalle sattui Itä-Suomeen takaisin matkaava bussi, joka oli tyhjänä.
19.04.1997