Ryhmärahoille vaihtoehtoja

10.04.2024

Forssan lehti 09.04.2024, mielipide

https://www.forssanlehti.fi/paakirjoitus-mielipide/6681855

******’**”*Ryhmärahoille vaihtoehtoja

Oma Hämeen aluevaltuustossa olevat puolueet saavat (jos haluavat) vuosittain noin 5 000 euroa valtuutettua kohti ns. ryhmärahaa. Sitä näköjään käytetään poliittiseen toimintaan, jota siistimmin nimetään tiedotukseksi, viestinnäksi, tiedon hankinnaksi.

Aina kun esiinnytään puoluetunnuksilla livenä, tekstissä esitteissä tai kuvina, se on poliittista. Kaikkeen tällaiseen puolueilla on kyllä rahoitusta puoluetoimistoista, piirijärjestöiltä ja luottamushenkilöiden puolueverosta.

Esimerkiksi Kokoomus voisi lahjoittaa 75 000:n euron vuosirahansa entisenä koulutus- ja sivistyspuolueena opiskelijoiden ((terveys)taloustiede, hallintotieteet) palkkaamiseen puolueettomaan tutkimustyöhön hyvinvointialueen hallinnosta ja toiminnasta. Ja kuinka paljon kehittämistyötä voisikaan tehdä 250 000:lla vuodessa kaikkien puolueiden näin sopiessa. Järkevä vaihtoehto on myös Rami Lehtisen (ps.) ajatus ryhmärahojen käytöstä lähipalveluihin (FL 6.4.2024) ja mikä tahansa muu kuin silkka vaalityö. Oma Hämeellä itsellään on lakisääteinenkin velvoite tiedotukseen, asukasvuoropuheluun. Tähän on myös ammattitaitoista viestintä- ja tiedotushenkilökuntaa. Rafael HellstenLiike Nyt